Drikkepenge

Formålet er og bliver at holde taxamand.dk levende og gratis for alle, der læser med. Jeg har blot behov for af og til at kunne købe mig tid og frihed til skrivearbejdet.

Drikkepenge er inkluderer i prisen, står der på alle opslag på restauranter og i taxaer. Det er dybest set bare en sprogbrug, der fortæller, at arbejdsgivere, lovgivere og chauffører er enige om, at prisen på taxameteret udgør den fulde betaling. I øvrigt således, at halvdelen af de indkørte penge går til vognen/ejeren og halvdelen til chaufføren. Så en taxachauffør er altså i langt de fleste tilfælde 100 pct. provisionslønnede. Så vi er som lønmodtagere noget af det tætteste, man kan komme på at være selvstændig: Holder vi stille, tjener vi ingen penge. Er der noget af lave hele tiden – tjener vi penge hele tiden.
I kan tage penge for ”bærehjælp” og for at tage cykler med – og de penge er drikkepenge. Det er altså vores egen opgave at opgive dem til skattevæsnet.

Selvfølgelig MÅ man gerne give drikkepenge. Og det er god stil at gøre det, når man synes, at man har fået god service. Det er i øvrigt karakteristisk for mine kunder, der arbejder i en eller anden servicebranche – at de er gode til at slippe en skilling. Ligesom min indre statistik siger, at mænd faktisk er bedre til det end kvinder.

Du kan også give drikkepenge her på siden.  Udfyld beløb og tryk på den grå knap – så kan du støtte taxamand.dk.
Min vision er at fortælle daglige, virkelig, selvoplevede historier fra det almindelige liv. Mit mål er at sætte dybde på det almindelige liv, imødegå spindoktorernes syntetiske opfattelse af ”folket” og mediernes stereotype virkelighedsopfattelse i såkaldte reality-programmer.
Men først og fremmest er jeg storyteller med Christen Kold, Grundtvig, Blicher, Andersen Nexø og Dan Turell som mine helt store forbilleder – og journalist af uddannelse.
For at realisere og udvikle mit skrivearbejde tager jeg meget gerne imod ”drikkepenge”, støttebeløb – eller det man i moderne sprog kalder crowdfunding. – Eller ”netværksfinansiering”, som andre kalder det. Formålet er og bliver at holde taxamand.dk levende og gratis for alle, der læser med. Jeg har blot behov for af og til at kunne købe mig tid og frihed til skrivearbejdet. Derfor tager jeg gerne imod beløb fra enkeltpersoner, firmaer – eller fonde, der har lyst til at støtte mit projekt. 

Jeg vil hvert år gøre evt. støttebeløb op og offentliggøre ”indsamlingen” her på siten.