Om Taxamand.dk

Jesper Grunwald er taxamanden. Og taxamand.dk er mig! Sådan er det og sådan bli’r det!

Jeg gjorde mig tanker om at være et pseudonym, sådan en slags taxalivets ”Bittefisse” i testosteron udgave. Men det viste sig at være en søgt tanke efter at jeg begyndte skriverierne på Facebook.

Det begyndte med en drengedrøm om at køre rundt i en fed Mercer, når arbejdslivet en dag var slut. Jeg har altid arbejdet på den ene eller anden måde, har en lidt yngre kone – og ville IKKE sidde derhjemme og vente med eftermiddagskaffen.

Men inden eg fyldte 60 tog mit arbejdsliv en drejning. Nej, jeg blev ikke fyret fra DR – men det kunne jeg formentlig snart være blevet. For eg var træt af min gamle arbejdsplads og ikke mindst af min daværende ledelse. Og DR var vist også træt af mig.
Så jeg sprang ud med en faldskærm af en fratrædelsesordning.
“…det sværeste er ikke at sige farvel, det sværeste var i øjeblikket at se glæden i deres ansigter over ens opsigelse…”, som en af mine tidligere kolleger udtrykte det.

Jeg blev efter et halvt års sunden mig projektchef i JP/POLITIKENS HUS i det spændende projekt med at ville søge på den udbudte radiokanal FM4. Men detail-kravene fra kulturminister Møller og hans regering blev så snærende for koncernen på Rådhuspladsen, at bestyrelsen besluttede IKKE at søge. Så var jeg ledig på markedet og det lykkedes mig ikke at opbygge en konsulent-forretning, jeg kunne leve af.

Jeg tog så det skide taxakort 5 år før tid og begyndte at køre for taxicentret Virumgade 1 – 31 vogne og knap 100 chauffører under 4×48.

Det sidste år har jeg været fast dagmand. Jeg fortalte om mine oplevelser til venner og bekendte og på opfordring fra min kone og ældste datter, begyndte jeg at skrive mine Facebook-essays. Det gav omtalte i trykte medier og på tv.

Nu skriver jeg denne blog: taxamand.dk – verden set gennem forruden på en Mercer…..

Det er gratis at læse med – og det vil det blive ved med at være. Men for at skabe lidt mere tid til skriveriet, holder jeg foredrag, laver oplæg til møder og konferencer – etc.

Og endelig forsøger jeg mig i det meget små med ”crowdfunding” Har din organisation eller måske nogle af Danmarks mange fonde lyst til at støtte taxamand-dk, kan der betales “drikkepenge” her på siden.

Men ligesom jeg kaster min nysgerrighed på danskernes liv, leverer jeg jeg historierne tilbage til danskerne. Drikkepenge ville være fedt – men du er lige velkommen her som læser – mønt eller ej.