Taxamanden drager til Folkemødet

Det fedeste ved at være en taxamand som mig er at få mulighederne for at udleve nogle drømme. Sådan startede det. Jeg havde lyst til at gennemføre det, som forblev en drøm hos Dan Turell. Han skulle ha’ været taxichauffør skrev han i sit levende digt med musikunderlægning i storbyens ånd.

Jeg blev det. Det var en nærliggende fallit og dårlige udsigter til nat få muligheder i min branche, der var den akutte anledning. For uanset hvad de politiske plattenslagere profiterer på i deres forudsigelige valgbudskaber, så er der faktisk mennesker, der trives godt i arbejde uanset lønnens størrelse.

Så fik jeg iværksat min blog og etableret kontakten til tusindvis af folk, som følger mig der eller på Facebook. Og jeg fik lejlighed til at vende tilbage til min uddannelse som skrivende journalist i Ekstrabladet og på avisen.dk.

Og nu vender jeg så tilbage til Bornholm som taxichauffør. Trods mit etniske bornholmerbaggrund – Jeg er født, opvokset, gik i skole – og blev student derovre – har jeg kun arbejdet i kortere perioder derovre. Jeg var i en af DR’s tåbelige organisationsforviklinger øverste personalechef derovre og delte min tid mellem P3 og Danmarks mest aflyttede radio – målt på befolkningens størrelse – DR Bornholm. Eller Bornholms Radio, som stationen hed, inden DR for alvor gik “corporate”. Jobbet var fortænkt og heldigvis blev “selvstyret” givet tilbage til bornholmerne. Men  en aften om ugen kunne jeg altså gennem godt og vel et år sidde på min altan på et af øens førende hoteller og kigge ud over Østersøen. Det hav som kan være særdeles voldsomt trods det hyggelige navn.

Og nu drager jeg altså af sted som taxichauffør. Min nye ven Henrik, der er taxichauffør i Slagelse er en af de hidkaldte folk fra Dantaxi udenfor klippeøen. Han skal være med til at sikre det enorme transportbehov i de kommende dage – og han invioterede mig asllerede med som andenmand sidste år.

I år får jeg så muligheden.

Og så er jeg inviteret med som gæst i Folkemødets egen radio, der med trænede journalister fra bl.a. DR og Radio24syv sender fra torsdag kl. 13 til søndag kl. 15. Jeg er på i en halv time om den folkelige debat. Radioen kan høres på sin egen DAB-frekvens eller på nettet: http://radiofolkemoedet.dk/

Du kan følge Taxamanden i Ekstrabladet, hvor jeg har en fast klumme torsdag, fredag, lørdag og søndag

 

Next ArticleJeg gi'r aldrig, aldrig - ALDRIG op!