Djøf mig her, djøf mig der – djøf mig alle vegne

 

Klumme i EB, EKSTRA lørdag den 22 november

 

Clio Online – en humanistisk erhvervssucces

Det var en af de morgener, hvor hele min krop og sjæl blev djøfiseret i en grad, så de allergiske reaktioner var ved at melde sig.

Nu er der i mit univers intet principielt forgiftende ved hverken fagforeningen DJØF eller de jurister, økonomer eller statsforvaltere, der betaler kontingent i foreningen.

Det er OK at være både klog og veluddannet og jeg deler ikke journalisters traditionelle mindreværdskompleks over for akademikere.

Den her morgen handler det om den mediekolporterede glædesorgasme over finansloven 2015 – eller væmmelsen over samme. Bjarne Corydon er helt oppe i det røde felt over fællesskabets finanslov. Lars Løkke og de borgerlige mener, den er både ubetydelig og uansvarlig. Lille Lars er jurist og indfødt djøfer.

Og fra alle sider høres et råb om beskæftigelse, virksomheder, om Danmarks fremtid, om gode kår for iværksættere. Det går i den grad op for taxamanden, at politikerne taler med deres egen dialekt, fra deres lukkede univers af politik, som de lærte på universiteterne på samme studier som deres embedsmænd. En lukket fest!

djøf – Frank Aaen

djøf – Bjarne Corydon

Bjarne Corydon, finansministeren besynger ”fællesskabets finanslov”. Der går ofte propaganda i den, når djøferne skal kommunikere.

Han er kandidat i statskundskab. Han gør sin statsminister glad og hun roser sig selv og andre.

Hun er kandidat i statskundskab.

Så slås fløjene. I en P1 udsendelse udspiller der sig følgende show mellem konservative Brian Mikkelsen og ultra-røde Frank Åen.

Frank: Vi gør noget på sundhedsområdet.

Brian: Latterlige få millioner på at mindske ventelister.

Journalisten: Hvad ville I bruge, Brian?

Brian: Det kan jeg ikke sige præcist, men det er jo helle ikke pengene, det kommer an på.

?

djøf – Brian Mikkelsen

Frank er økonom og Brian kandidat i statskundskab.

 

djøf – Kristian Thulesen Dahl

Thulesen Dahl, DF, sidder bare stille og smiler og venter på næste valg. Han er cand. merc. jur. Ægte djøf med både økonomi og jura.

Morten Østergård fra de radikale er også glad og mener det her er højdepunktet af regeringens dygtighed. Selv om det tog nogle flere år, end han vil tillade nutidens studenter, kan det ikke skjules.

Han er kandidat i statskundskab.

djøf – Pia Olsen Dyhr

Pia Olsen Dyhr, SF, ser også lykkelig ud. For det første er hun fri for at forsvare den røde regerings blå politik. For det andet har finansloven trods alt fået rød farve fra hendes parti. Og så ER hun på hjemmebane.

Hun er kandidat i statskundskab.

–   –   –

djøf – Morten Østergård

djøf – landets kommende statsminister, Lars Løkke

Men det er en af taxamandens kunder, der bringer den friske luft ind fra virkeligheden. Hun bekræfter drømmen om, at det er blandt passionerede, nytænkende personligheder, at vi skal finde energien til at skabe arbejdspladser. Det som alle er enige om fra højre til venstre i det mest djøfiserede magtunivers i vore dage – i regering og folketing. Men hun dementerer myten om, hvorfra den udvikling skal komme.

 

For 8 år siden stiftede hun og to andre det, der nu er Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online. De fremstiller 100 pct. digitale læremidler. Firmaets vision er at revolutionere undervisningen på landets skoler – et fag ad gangen. De startede med historiefaget – nu laver de materiale til omkring 10 fag.

 

– Vi anede jo ikke, da vi startede, at det gå så hurtigt, siger den ene af de tre studiekammerater, der udviklede et venskab til at blive partnere i en såkaldt gazelle-virksomhed.  For tredje gang er virksomheden kåret af Børsen som en virksomhed, der evner at fordoble omsætning og indtjening over en periode på fire år.

 

I dag har Clio Online mellem 80 og 90 ansatte.

 

Hun blev mit sandhedsserum denne morgen på vej mod lufthavnen, hvor hun rejste ud for at sætte i gang i nye, digitale initiativer et sted i Danmark.

Taxamanden tygger på paradokserne i det virkelige liv.

Vores nye uddannelsesminister, Sofie Carsten Nielsen, er ude med fejekosten for at få renset ud i de overflødige, humanistiske fag på universitetet. Der skal bruges flere ressourcer på naturvidenskab og erhvervslivet. Det mener ministeren og mange andre djøfere.

Hun er kandidat i Statskundskab.

Det er min kunde, succes-iværksætteren ikke. Altså hverken naturvidenskabeligt eller magt-uddannet.

Hun er kandidat i historie.

 

God dag, Danmark

– til helvede med al den kundskab om staten, bare i dag. Lad os hylde passionen.

 

 

 

Next ArticleHvor bor hun mon, Eva - drømmepigen...?