E-boksen og menneskesynet der er forsvundet

Hun er er nærmest fysisk et eksempel på, hvorfor kvinderne i dag er på vej til at tage føringen i samfundet.

Hun er hurtigt, let, smilende og nærværende. Og civiliseret og kvik fra det første øjeblik, hun kommunikerer-

Måske er hun aspirant til en af de chef- eller profilstillinger, som kvinder efter sigende er naturlige arvtagere til, når den praktiserede feminisme slår igennem i næste generation.

Mine børns generation.

 

I radioen har jeg lige hørt den tidstypiske pop-blå Gungre-Smølf, Børsens debatredaktør Christopher Arzrouni, kalde den offentlige sektor for Danmarks Største Kvindefængsel. Her er kvinder lukket inde i modsætning til den arbejdende kvinde i det private erhvervsliv, Gungre-Smølfen mener, at det er kreperligt, at de mange kvinder i den offentlige sektor, burde kæmpe sig ud af det offentlige fængsel og ind i den private paradisets have.

nu skal CEPOS-tankesættet også tage sig af manglen på kvindelig ligestilling i det private erhvervsliv ved at skyde skylden på det offentliges ligestilling.

En underlig undervurdering af kvindekønnet. Og nu mærker man, at den liberale såkaldte tænketank CEPOS (som også er en del af Gungre-Smølfens univers og trosretning) – snart har indtaget en rolle som pavestaten under inkvisitionen. CEPOS er vejen til den fuldendte sandhed. Man bør tage en CEPOS hver dag. CEPOS kan løse politiske problemer, CEPOS kan formentlig klare begyndende gigtsmerter – og nu skal CEPOS-tankesættet også tage sig af manglen på kvindelig ligestilling i det private erhvervsliv ved at skyde skylden på det offentliges ligestilling.

 

Endnu engang er taxaen min lindring. Det er her jeg møder den nuancerede kritik

 

Hun er på vej til en topuddannelse i markedsføring.

Taxamanden er er hverken topuddannet eller ung, men vi indleder en spænde samtale, der kommer til at handle om noget, som vi begge har forstand på: Kommunikation mellem mennesker. Og markedsføring er jo – uanset den uigendrivelige kommercielle hensigt – jo OGSÅ kommunikation.

Vi taler om de nye medier, de sociale medier og om de teknologi-skift, som kommer så hurtigt, at det er svært for alle at forudsige og kontrollere dem eller deres konsekvenser. I det globale perspektiv, hvor det arabiske forår ikke var opstået uden Twitter og Facebook. Til gengæld kan samme medier ikke forhindre at foråret har udviklet sig til en meget kold vinter. Her kan man så på andre sociale medieplatforme se formummede, engelsktalende mænd skære hovedet af deres Gidsler med et had og en grusomhed i et religiøst udgangspunkt, der svarer til det etniske jødehad under Hitler.

Kunne man forestille sig direkte transmissioner fra gaskamrene i Auschwitz?

Eller det mere gemytlige, danske husmands-plan:

Facebook-initiativer, som går til direkte til angreb på en restaurantkæde, lydende det ellers så uskyldige navn JENSEN.

Kommunikation og markedsføring er blevet til kampsport.

 

Så taler vi om markedsføringen og den digitale virkelighed i detailhandelen – og her er noget, som hun måske kunne finde på at skrive ”speciale” om: Lige om lidt flytter supermarkedet for alvor ind på internettet. Det er der nu – men det breder sig snart vildere, Vi går i butikken på nettet – og slipper for fristelserne og spildtiden i den fysiske butik.

Nogle enkelte klik – og så har du købt ind til weekenden.

Varerne kommer med posten.

 

Hun er uddannet på et af de førende businesschools. Uddannelsen retter sig ikke i retning af offentlige arbejdspladser. Hun er kvinde. Men i modsætning til Gungre-Smølfen, har hun ikke et fuldautomatisk fjendtligt forhold til arbejdet i det offentlige.

Hun er til gengæld kritisk overfor den politiske kynisme, der ikke finansiere eller forbereder de store samfundsforandringer.

 

Hun kigger på mig og fortæller:

 

Så måtte jeg fortælle sagsbehandleren endnu engang, at det jo var derfor jeg var mødt op. Mormor kan ikke komme ud af sengen!

– Min mormor er meget syg og kronisk syg. Hun kommer ikke ud af sengen og er en af de ældre, der skal fritages for den digitale post. Jeg har inden den endelige overgang til e-boks forsøgt at hjælpe hende med at skifte læge. Jeg gik på sygesikringen for hende og troede jeg kunne ordne det med et fingerknips. ”Vi kan ikke ordne det, før din mormor kommer her og selv beder om det”, sagde den uforberedte rådgiver på kommunen. Så måtte jeg fortælle sagsbehandleren endnu engang, at det jo var derfor jeg var mødt op. Mormor kan ikke komme ud af sengen!

 

Inden turen var slut, får vi talt om, at der mangler politisk respekt for dem, der har bygget og finansieret det samfund, som nu gør deres behov forældede. Blandt andet den daglige post. Den gamle generations naturlige behov er transformeret til nutidige.

Det skyldes ikke kønskamp eller fængselstilstande.

Her mangler menneskelig forståelse og ressourcer.

 

 

Vi lukker fængslet.

E-boksen er åbnet.

Den nye verdensorden er indtrådt netop i dag – NU.

 

Jeg smiler til hende, inden hun forsvinder ud i travlheden.

 

God morgen, Danmark.

– Især til kommende erhvervsfolk med et ordentligt menneskesyn.

Next ArticleTaxamandens amerikanske forelskelse