Hårfarven og kærligheds-hævnen

Tidspunktet og stedet tyder på et af de rare gamle mennesker, som i høj grad er blevet en del af min dagligdag. Især mine formiddage.

Min næste køreordre går til svømmehallen. Det må være en bedstemor eller -far efter den ugentlige motionstur.

Jeg plejer at sige, at taxafolk trænes i at blive verdens bedste amatør-sociologer. Vi gætter på, hvad der sker lige om lidt på baggrund af erfaringerne fra i går. Og erfaringerne fra i går er akkumulerede fra dagene, ugerne, månederne og årerne, der gik forud . Så den er som sagt hjemme:

Så her er som sagt det ret sikre bud: Jeg skal hente en ældre frue, som har været til motionssvømning.

Der tager jeg så fejl.

Hun er ikke pensionist – og hun har slet ikke været ude at svømme. Altså ikke sådan i konkret forstand.

En meget smuk og mørklødet ung kvinde. Om hun har indvandrerbaggrund eller er adoptivbarn er denne historie helt uvedkommende. Hun er den hun er. Ikke så høj, store sorte øjne, meget markerede øjenbryn og det flotteste, sorte, tykke hår. Kun en gang før i mit liv har jeg set en kvinde med et så flot og tykt hår. Storesøsteren til en grønlandsk dreng, vi havde boende et år derhjemme på gården i midten af 60’erne. Hun var på besøg hos sin bror og os en uge og jeg kan stadig huske og næsten føle pubertetdrengens smertelige fascination af hendes lange, tykke, sorte fletning, som hun havde hængende ned over lænden. Jeg var forelsket da jeg så storesøsteren. Forelsket, så det gjorde mig stum.

Men det er en helt, helt anden historie og jeg er ikke en 12-årig dreng men bedstefar

Min kunde i dag var i offensivt fortællehumør og taxamandens nysgerrighed som altid intakt.

 

For et par dage siden fandt hun så ud af, at han havde fundet en ny kærlighed i sit liv. Alt tyder på, at han er rigtig lykkelig igen…….

Hun var taget i svømmehal for at gennemvaske sit hår – noget hun ikke har mulighed i sin bolig under de små pladsforhold. Men der er selvfølgelig ikke bare tale om en pludselig, hysterisk renlighed. Hårvasken er en del af plan. En plan med lige dele forsmået kærlighed, hævn – og drømmen om nye erobringer.

For mindre end 2 måneder siden brød hun og hendes daværende kæreste med hinanden. De havde været meget, meget tæt på hinanden og bruddet havde været både smerteligt og nødvendigt. For et par dage siden fandt hun så ud af, at han havde fundet en ny kærlighed i sit liv. Alt tyder på, at han er rigtig lykkelig igen, og det kan man jo ikke rigtig sige noget til. Det er jo sådan det skal være. Det er livets gang.

Men det ER svært at være vidne til, når ikke alle brikkerne er på plads i ens eget hjerte.

Så hun vil gøre noget helt, helt for sig selv. Og beslutningen er taget og uomgængelig. Hun vil prøve en radikal forandring i sit ydre. Og taxamanden er dømt til ikke alene at køre hende til frisøren men også at værfe den måske eneste, der får forklaringen, inden gerningen er gennemført.

– Mit sorte hår skal farves helt lyst, fortæller hun, mens min indre patriark krymper sig. Hun viser mig de nederste cm af det lange år, der enten på forsøgsbasis er lysnet helt – eller hendes særlige stil lige nu.

– Sådan skal det se ud – men hele vejen igennem, siger hun med et stort, stort smil og med den snert af hævn over kæresten, der hellere ville elske hinanden. Håret er netop blevet radikalt gennemvasket og nu skal projektet gennemføres af den professionelle frisør. Og når det fantastiske lyse hår på den mørke pige med de sorte øjne er sat og klart, slutter hun dagen af i Forum ved en fed koncert med DRAKE  – et kendt, internationalt hip-hop navn. (Se ikonet på videoen HER!)

– Jeg tror jeg skal feste min kærestesorg ud, siger hun med et tøse-smil og den beslutsomhed, som især kvinder m mestrer uanset alder.

Selv  siger jeg det samme som jeg sagde for 45 år siden i fascinationen over den smukke, grønlandske pige med det kulsorte hår.

 

Absolut intet!

 

God morgen Danmark.

Og et særligt godmorgen til den unge, smukke kvinde, der her til morgen vågner op som en ny og lysnet udgave af sig selv.

 

 

Next ArticleKogekonen tæt på katastrofen