Mig og min Mercer—-

Bare så I er advaret…

Denne gang – på mange drenges opfordring: Det handler om min Mercer – min arbejdsplads. Nu er det godt nok vognmanden, der ejer herligheden, men taxi-folk er som truckere. Vi lader som om, den er vores.

Indslaget handler IKKE om priserne på de brugte og fortjenesterne på salget. Jeg aner jo dybest set ikke noget om min vognmands købs-betingelser. Han betaler ikke registreringsafgift for biler under 230.000. – men kan have rabatter – såkaldte “flåderabatter” – hvis han er en god kunde hos en forhandler/importør.

I dag er vognen “frikørt” – tidligst efter 2 år og mindst 250.000 km. Herefter kan den sælges uden særlig afgift. Her vil regeringen i øvrigt ændre reglerne, så også limousiner og sygetransportbiler kan købes afgiftsfrit. Til gengæld skal der betales afgift ved videresalg. – De skal vurderes ud fra deres alder og stand – ligesom, når man importerer brugte biler.

Så er det slut med at være “frikørt”. Og så kommer der givetvis til at kære ældre taxaer på vejene.

 

 

Next ArticleTaxamanden har influenza....