På besøg hos en af mine radiofoniske HELTE – Gertrud Højlund på Radio 24syv

 

 

På søndag den første marts er jeg gæst i Radio 24syv’s morgenprogram HØJLUNDS HELTE. Den faste vært er journalisten Gertrud Højlund, der er rundet af både den grundtvigske fortællekultur og af den jyske “muld” (Hendes far var teologen, højskolemanden og tv2-pioneren, Niels Højlund)

Hun sender programmer søndag morgen mellem syv og 10 om og med mennesker, der går andre veje end de helt sædvanlige. Jeg er med i programmet for anden gang som en slags gæstevært, – og det er jeg stolt af, for faktisk er Gertrud en af mine radio-helte. Hun er mild uden at være slap – og har bid uden at være giftig. Og så er hun noget, der desværre er lidt for sjældent i dagens journalistik. Hun er en begavet generalist, der mestrer at være en intelligent interviewer i mange stofområder.

Jeg fik fornøjelsen af at køre en tur med hende i går: (Beklager en synkroniseringsfejl i optagelsen) – men her fortæller hun lidt om dagens gæster:

 

 

 

Dern professor i kirkehistorie, som Gertrud omtaler er professor emeritus, Martin Schwartz Lausten, som faktisk er en af Europas førende forskere i Luther og reformationen – altså trosgrundlaget for den danske folkekirke. I en tid, hvor Islam – også af forståelige grunde -må lægge ryk til megen angst og vrede, glæder jeg mig til at høre Martin Lausten fortælle om Luthers forhold til jødedommen, der ifølge Laustens egen kirkehistorie startede med tolerance og endte med noget, der nærmest ville kalde antisemitisme i dag.

 

Jeg skal rykke nogle timer ind i radio-mediet, som engang var mit fulde arbejdsliv.

Til alle taxi-kollegerne derude har jeg min sædvanlige hilsen:

 

GOD JAGT

 

Next ArticleTaxichauffør og socialarbejder